Σεμινάρια για συμπλήρωση του μηχανογραφικού ανά επιστημονικό πεδίο.

Θα είμαστε κοντά στους μαθητές μας και τους γονείς τους και για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους!

Προγραμματίζουμε:
Α. Ειδικό, διαδραστικό σεμινάριο (webinar) για κάθε ένα από τα επιστημονικά πεδία. Στα σεμινάρια αυτά η ομάδα καθηγητών του φροντιστηρίου μας που ασχολείται με τον επαγγελματικό προσανατολισμό θα αναλύσει διεξοδικά τις σχολές που περιλαμβάνει κάθε επιστημονικό πεδίο, τις κατευθύνσεις σπουδών και τις επαγγελματικές προοπτικές που χαράζει η κάθε σχολή, τη δυνατότητα για μεταπτυχιακές σπουδές που παρέχει η κάθε σχολή και τις επαγγελματικές
προοπτικές που ανοίγει. Για τη διευκόλυνση των μαθητών και των γονέων τους σκοπεύουμε να διευκρινίσουμε ποιες είναι:

  • οι νέες αλλαγές στο Λύκειο (ελάχιστη βάση εισαγωγής, περιορισμό εισακτέων κ.ά.)
  • επαγγελματικές προοπτικές τμημάτων στο σύνολο τους μέσω μιας έξυπνης παρουσίασης και διαχωρισμού των τμημάτων σε ομάδες.
  • διαφορές και ομοιότητες μεταξύ των τμημάτων των διαφόρων ΑΕΙ, εκτιμήσεις για τη διαμόρφωση των βάσεων και νέα δεδομένα.
  • αναφορά σε βασικές εγκυκλίους (μετεγγραφές, ειδικές κατηγορίες κ.λπ.) που πρέπει να συνυπολογιστούν.
  • ορθή μεθοδολογία συμπλήρωσης μηχανογραφικού.
  • επαγγέλματα του μέλλοντος με τα νέα δεδομένα της πανδημίας.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο την ώρα και την μέρα που αναφέρεται στην επισυναπτόμενη αφίσα.
Για να συνδεθείτε στα σεμινάρια πατάτε στον παρακάτω σύνδεσμο : http://zoom.us/my/tdrivas Passcode (Συνθηματικό) : karakaxis

Β. Μετά τα σεμινάρια θα επακολουθήσουν ατομικά ραντεβού του κάθε μαθητή ή και του γονέα του για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Θα σας ζητηθεί, πριν την διενέργεια του ραντεβού να έχετε κάνει μία πρώτη
καταγραφή και κατάταξη των σχολών προτίμησης του παιδιού σας. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε η συζήτηση με τον αρμόδιο καθηγητή για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού να μπορέσει να καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις.
Τα ραντεβού θα διενεργηθούν μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών! Για να βοηθήσουμε τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα χρησιμοποίησης:
i) των βιβλίων «ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» της εταιρείας Orientum για πλήρη πληροφόρηση γύρω από κάθε σχολή (πρόγραμμα σπουδών, μεταπτυχιακές σπουδές, εργασιακές επιλογές).
i) της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας «Στρατηγάκης» για πλήρη πληροφόρηση γύρω από κάθε σχολή (πρόγραμμα σπουδών, μεταπτυχιακές σπουδές, εργασιακές επιλογές). Έχουμε αγοράσει το δικαίωμα χρήσης της
πλατφόρμας και διατίθεται για τους μαθητές μας καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς και φυσικά τώρα! Την βρίσκετε εύκολα στην ιστοσελίδα μας ή στο google. Θα βρείτε σ’ αυτήν ότι πληροφορία θέλετε σχετικά με τα
πανεπιστήμια και τα επιμέρους τμήματά τους τόσο όσον αφορά τα πρόγραμμα σπουδών, μεταπτυχιακές σπουδές, εργασιακές επιλογές. Κωδικοί πρόσβασης: (Όνομα χρήστη: karakaxis, Κωδικός: karakaxis!k)

Το φροντιστήριο μας μπορεί να αναλάβει την συμπλήρωση του μηχανογραφικού και μαθητών που δεν έχουν φοιτήσει στο φροντιστήριο την προηγούμενη χρονιά. Επομένως μπορείτε να παροτρύνετε μαθητές, φίλους των μαθητών μας ή γονείς και φίλους σας να συμμετάσχουν, τόσο στα σεμινάρια όσο και στη διαδικασία των ατομικών ραντεβού εφόσον χρειάζονται βοήθεια.

Προσπαθούμε για το καλύτερο