Το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας έχει την ιδιαιτερότητα/δυσκολία ότι κουβαλά κενά κι ελλείψεις από τα γυμνασιακά χρόνια όπου οι μαθητές διδάχτηκαν όλη την γραμματική και σημαντικό μέρος του συντακτικού της γλώσσας κι αυτα πλέον θεωρούνται δεδομένα.

  1. Για τον λόγο αυτό, από 1/2/2022 ξεκινούν τα ειδικά τμήματα προετοιμασίας Αρχαίων Ελληνικών στην Α’ λυκείου όπου αφορούν τους μαθητές που σκέπτονται ή έχουν ήδη αποφασίσει να ακολουθήσουν την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών σπουδών
  2. Στα τμήματα αυτά, μελετώντας κυρίως Άγνωστα κείμενα θα επιχειρήσουμε να οικοδομήσουμε από μηδενική βάση τη Γραμματική, το Συντακτικό και τη διεύρυνση του Λεξιλογίου και να κατακτήσουμε την κατανόηση και την ικανότητα εφαρμογής των γραμματικών-συντακτικών κανόνων.Είναι σκόπιμο η ειδική αυτή δουλειά να ξεκινήσει από τώρα, ώστε οι μαθητές μας, στη Γ’ Λυκείου, να βρουν χρόνο να ασχοληθούν με εξειδικευμένες εφαρμογές και περίπλοκα κείμενα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Φροντιστηρίου ή ζητήστε μας ραντεβού με τον κο Καρακάξη.