Θερινή Προετοιμασία

Η θερινή προετοιμασία διαρκεί τέσσερις έως έξι εβδομάδες.

Η λειτουργία των τμημάτων κατά τη θερινή περίοδο ξεκινά 15-20 Ιουνίου και ολοκληρώνεται μέχρι τις 20-24 Ιουλίου.

Κρίνουμε απαραίτητη τη θερινή προετοιμασία για μαθητές που την επόμενη σχολική χρονιά πρόκειται να φοιτήσουν σε τάξεις του Λυκείου, ενώ ενδείκνυται για τους μαθητές που πρόκειται να φοιτήσουν σε τάξεις του Γυμνασίου.

Το αντικείμενο των τμημάτων της θερινής περιόδου, αποτελεί, γενικά, η προετοιμασία των βασικών μαθημάτων της επόμενης τάξης . Φυσικά παίρνουμε υπόψη μας και την ανάγκη να ελέγξουμε τη αφομοίωση βασικών γνώσεων της παρελθούσας τάξης και να αναπληρώσουμε πιθανές ελλείψεις.

Γυμνάσιο (Ημέρες)
0
Προς Α ή Β Λυκείου (Ημέρες)
0
Προς Γ Λυκείου (Ημέρες)
0

ΠΡοσ γ λυκειου

Οι μαθητές που πρόκειται να φοιτήσουν στη Γ’ Λυκείου , πρέπει κατά τη θερινή περίοδο της να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος της ύλης που θα εξεταστούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ώστε τη χειμερινή περίοδο:

  • να μην πιέζονται από το ρυθμό κάλυψης της ύλης, που είναι πολύ μεγάλη, σχεδόν σε όλα τα μαθήματα και επιπλέον
  • να μείνει σημαντικός χρόνος για ουσιαστική επανάληψη .


Προσ β λυκειου

Στους μαθητές που την προσεχή σχολική χρονιά θα φοιτήσουν της Β’ Λυκείου , η θερινή προετοιμασία:

  • δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα στην ύλη , ώστε οι μαθητές να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις του σχολείου, κατακτώντας ένα αίσθημα άνεσης.
  • μας επιτρέπει να αρχίσουμε την προετοιμασία των μαθημάτων της Γ’ Λυκείου, νωρίτερα, έχοντας φυσικά καλύψει με επάρκεια την ύλη, στα μαθήματα της Β’ Λυκείου.


προσ α λυκειου

Οι μαθητές που πρόκειται να παρακολουθήσουν την Α’ Λυκείου , θα υποστούν ένα μικρό σοκ από τις αυξημένες απαιτήσεις των μαθημάτων σε σχέση μ’ αυτές του Γυμνασίου, ιδιαίτερα σε ορισμένα μαθήματα. Το σοκ αυτό δημιουργεί σε πολλούς μαθητές τάσεις παραίτησης. Η θερινή προετοιμασία αποσκοπεί:

  • να τους δώσει τη δυνατότητα να αντιληφθούν έγκαιρα τη διαφορετικότητα των μαθημάτων του Λυκείου και να προσαρμοστούν ομαλά στις απαιτήσεις αυτές.
  • να πάρουμε ένα σημαντικό προβάδισμα στην ύλη, ώστε να αποφύγουν την επιπλέον πίεση που δημιουργεί ο γρήγορος ρυθμός με τον οποίο παραδίδεται η ύλη στο σχολείο και η ¨απειλή¨ των πρώτων διαγωνισμάτων.
  • να έχουν περισσότερο χρόνο να προσαρμοστούν στις αυξημένες απαιτήσεις των γνωστικών αντικειμένων.


γυμνασιο

Οι μαθητές που πρόκειται να παρακολουθήσουν την επόμενη χρονιά κάποια από τις τάξεις του Γυμνασίου , θα ήταν πολύ χρήσιμο να παρακολουθήσουν τα τμήματα θερινής προετοιμασίας, με σκοπό:

  • να προετοιμαστούν για τις απαιτήσεις της επόμενης τάξης. Αν οι μαθητές αισθάνονται ικανοί να παρέμβουν στο μάθημα του σχολείου και μάλιστα με σωστές ιδέες, έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να είναι συμμετοχικοί, οπότε είναι πιθανότερο να αποσπάσουν μεγάλη βαθμολογία, το οποίο ανάμεσα στα άλλα συμβάλλει και στην αύξηση της αυτοπεποίθησής τους.
  • να καλύψουν ελλείψεις που παρουσιάστηκαν τη χρονιά που πέρασε.
  • να μη διαφύγουν από τη μνήμη τους, λόγω παρατεταμένης μη ενασχόλησης, όσα έμαθαν τη χρονιά που πέρασε, ιδιαίτερα στα Μαθηματικά και τα Αρχαία.