Διάλεξε ένα επάγγελμα που σου αρέσει και δεν θα ξαναχρειαστεί να δουλέψεις στη ζωή σου (Κομφούκιος).

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός των μαθητών είναι ένα ζήτημα κομβικής σημασίας. Η σωστή επιλογή μπορεί να αποτελέσει προϋπόθεση για υψηλό ενδιαφέρον κατά την πραγματοποίηση των προπτυχιακών σπουδών και, στη συνέχεια, αναζήτηση αντίστοιχων μεταπτυχιακών σπουδών και επομένως να γίνει η αφετηρία μιας επιτυχημένης επαγγελματικής σταδιοδρομίας και άρα ευτυχισμένης καθημερινότητας. Στον αντίποδα, μια άστοχη επιλογή, μπορεί να οδηγήσει τον νέο ή τη νέα σε αδιαφορία για τις σπουδές του και τελικά σε ένα αδιάφορο επάγγελμα, με συνέπεια τη μειωμένη επαγγελματική φιλοδοξία και σε ατομική ανισορροπία.

Ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, λοιπόν δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη! Ο υποψήφιος φοιτητής έχει να αντιμετωπίσει την έλλειψη ενημέρωσης τόσο για τις σχολές που προσφέρονται και κυρίως τις δυνατότητες που ανοίγει κάθε μια απ’ αυτές, όσο και την αδυναμία να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει κάνω τη δουλειά αυτή!

Η προσέγγιση μας εστιάζει στους εξής άξονες:

  • Διαδικασία αναγνώρισης των κλίσεων και των επιθυμιών ενός μαθητής, μιας μαθήτριας, μέσω ειδικώς test και συνεδρίες με ειδικούς για την εκτίμησή τους
  • Ανάλυση των πανεπιστημιακών τμημάτων, των μεταπτυχιακών προγραμμάτων και των επαγγελμάτων. Η ανάλυση επιτελείται τόσο από τα στελέχη του φροντιστηρίου όσο και με την συμβολή εταιρειών που είναι καταξιωμένες στο χώρο της διερεύνησης του επαγγελματικού προσανατολισμού (Orientum, Στρατηγάκης)
  • Επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα με σκοπό, σε βάθος τριετίας, οι μαθητές να έλθουν σε επαφή με πολλά και διαφορετικά αντικείμενα και να αναγνωρίσουν το επάγγελμα που θα ήθελαν να ασκούν.

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός στον οργανισμό μας ξεκινά στην Α Λυκείου, συνεχίζεται στα χρόνια της Λυκειακής εκπαίδευσης, κορυφώνεται με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου αλλά συνεχίζει και τα επόμενα χρόνια, με αντικείμενο την επιλογή κατευθύνσεων στις σπουδές και προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών. Σκοπεύει δε να βοηθήσει τους μαθητές ή και τους φοιτητές να αναγνωρίσουν τις σπουδές και το επάγγελμα που θα ταίριαζε στα ενδιαφέροντά τους, στο ψυχολογικό τους προφίλ, αλλά και να τους ενημερώσει για τις δυνατότητες που τους δίνει η επιλογή τους, σήμερα και μελλοντικά, για μια επιτυχημένη καριέρα.

Για ραντεβού παρακαλώ όπως καλέσετε στην γραμματεία ή αποστείλετε μήνυμα στο fb. Η όλη διαδικασία έχει ανατεθεί σε ομάδα συνεργατών με υπεύθυνο τον κ. Θανάση Δρίβα (Επιστήμονας Πληροφορικής, Καθηγητής Πληροφορικής, MSc)